Esettanulmányok

Az Airius 2005 óta világszerte segíti a vállalatokat csökkenteni azok energiafogyasztást, ezzel pénzt megtakarítva, és leredukálva a kibocsájtott, környezetre ártalmas szennyezőanyagokat. Az alábbiakban pár esettanulmányt részletét olvashatja, a független vizsgálati dokumentumaink közül.

 

Kiskereskedelemi esettanulmány: Morrisons Knottingl áruház
2007-ben próbálták ki az Airius rendszert egy Morrisons Knottingl áruházban. A kísérlet rendkívül sikeres volt, így mostanra több mint 100 ilyen üzletet szereltek fel Airius turbinákkal. Azóta az újonnan épült Morrisons Knottingl áruházak alapfelszerelése az Airius rendszer, a régebbi üzletekben pedig a felújítási program során szerelik fel. A Morrisons csak egy a 12 angliai vállalat és üzletlánc közül mely elnyerte a rangos Carbon Trust Standard minősítést, a széndioxid kibocsájtás ellen és energiatakarékosság mellett tett lépései miatt.


Ipari esettanulmány: Impress Metal Packaging Ltd
Az Impress Metal Packaging Ltd (Ltd=Kft) 34 db Airius turbinát telepített a gyárépületébe, a fűtési költségek csökkentése érdekében. A beszerelést követő első fűtési szezonban a beruházás háromszorosa térült meg. Az Airius rendszer teljes beruházási költsége £21,268 (≈6 300 000 Ft) volt, és a pár hónapos fűtési szezon alatti megtakarítás £62,251 (≈18 500 000 Ft). Ezt látva a cég további Airius rendszerek beszerelését tervezi a német és francia leányvállalatoknál.


Gyógyszerészeti esettanulmány: hőszabályozott raktárépület
A cég újonnan épült 4600 m2-es gyógyszerraktárépületének épületgépészeti rendszere nem felelt meg az FDA hőmérséklet-ellenőrzési tesztnek. Az Airius rendszer beszerelése után újra elvégezték a teszteket, és ekkor már megfelelőnek találták a raktárépületet a gyógyszerkészítmények biztonságos tárolására, ami mind a gyártó, mind pedig a fogyasztó érdekeit szolgálja. Ez a pár esettanulmányból jól látszik, hogy az Airius rendszer milyen hatásosan működik hűtött, és fűtött belső terekben egyaránt, és, hogy közel 100%-osan kiegyenlíti az adott térrészben a levegő hőmérsékletét.